“The Rose” in Amsterdam

Een paar jaar geleden stuitte ik op een interessante youtube video. Het ging over ascension en de oproep was simpel ‘Make ascension normal.’  Dit resoneerde met mij. Ik schreef de zin op een post-it en plakte die op mijn computerscherm met het idee dat ik hier ooit wel eens wat mee zou gaan doen.
Een recente oproep om je aan te sluiten bij ‘Sisterhood of the Rose’ voelde als een persoonlijk verzoek. Er waren geen ‘Sisterhood of the Rose’ avonden in Amsterdam waar ik woon. Wel één in Haarlem. Toch had ik het gevoel dat er in Amsterdam wel behoefte zou zijn aan zulke avonden. 

Meerdere keren stond ik op het punt om Sisterhood of the Rose Nederland een mail te schrijven. Maar met een baby van een paar maanden oud en dus weinig tijd liet ik het steeds zitten. Toch werd het gevoel dat ik hier in moest stappen steeds groter.

Donderdag 5 juli schreef ik een mail. Een paar mails en een inspirerend telefoongesprek met Sara en An-Ra van SotR Deventer later, was op donderdag 12 juli de eerste ‘SotR Amsterdam’ een feit. Zo snel kan het gaan, zeker nu!

Op deze korte termijn waren er 5 meiden, inclusief mijzelf, die er bij konden zijn. Genoeg voor Sara en An-Ra om vanuit Deventer naar Amsterdam te komen. 

Twee mensen met een zeer warme uitstraling. Ze waren net als ik heel blij dat we dit zo snel voor elkaar hadden gekregen.

Tijdens onze ontmoeting een half uur voorafgaand aan de avond, vertelde hen dat ik lang geleden een droom heb gehad waarin ik twee aardes samen zag komen, een oude en een nieuwe aarde. Zodra ze in elkaar opgingen kwam er een energie vrij die leek op die van een knetterende losgeslagen stroomkabel. Het was zo heftig dat ik in mijn bed lag te schokken alsof ik zwaar onder stroom stond. Ik moest denken aan de energie die vrijkomt bij een super-nova. Destijds had ik geen idee waar deze droom over ging, maar inmiddels denk ik dat ik naar, een onderdeel van, de komende energetische sprong (The Event) keek.

Na een korte kennismaking met de deelnemers transformeerde An-Ra met een korte mediatie onze knusse vergaderruimte in een Sisterhood of the Rose Tempel.

SARA legde ons rustig en helder uit wat ascensie volgens haar inhoud. En hoe belangrijk het is om de Godinnen energie te verankeren zodat we dit punt sneller bereiken. Door in het dagelijks leven steeds maar weer keuzes te maken vanuit ons hart, waardoor je makkelijker vanuit liefde en compassie voor jezelf en anderen kunt leven. 

De tweede meditatie was Goddess Vortex meditation die bij alle SotR bijeenkomsten wordt gedaan waarbij al rond je as draaiende mantra’s worden gechant. Niet iedereen was bekend met deze mediatie. Toen we even later met onze handen in de lucht rondjes draaiden en iiiiii galmden was de sfeer in onze tempel ietwat ongemakkelijk onder de deelnemers. Een stel gordijnen had waarschijnlijk wel geholpen om het ongemak weg te nemen.

Als we persoonlijke uitdagingen/angsten onderzoeken en doorleven tot ze geen uitdaging meer zijn transformeren we dat deel van ons naar licht en kan de Godin, door ons heen stromen. SARA nam als voorbeeld het thema ‘Nee zeggen’. Bijvoorbeeld door Nee te zeggen tegen die baas die te veel werk op je bord legt. Er is veel moed voor nodig om iets te doen wat je anders nooit doet. Het kan lang duren voordat je deze angst hebt doorleeft en omarmt. Op een dag voel je dat je verder bent. Er is binnen een vlammetje gaan branden met een nieuwe kracht. De angst is getransformeerd. Dan begint het in praktijk brengen van deze nieuwe kracht. Iedere keer wanneer je nee zegt wordt het vlammetje groter en wordt het makkelijker totdat je een krachtig vuur hebt.

De derde mediatie was de Sexual Healing meditation. Dit is een mooie liefdevolle meditatie om je seksualiteit met je hart te verbinden en zo te genezen en te laten stromen.

De sfeer in onze bescheiden tempel was na de eerste SotR Amsterdam bijeenkomst buitengewoon krachtig en licht. 

In de 2 uur die we hadden was er geen tijd om alles te doen wat Sara en An-Ra hadden bedacht. Hun Zijnszittingen, waarbij de een alles mag zeggen wat hij/zij voelt, zónder dat de ander hier op reageert, behandelden we even theoretisch.

Sara en AnRa hebben een goed gevoel overgehouden aan deze Amsterdam editie. Zij zien het voor zich dat ik de avonden op den duur zal begeleiden. Hoewel dit op een dieper niveau heel logisch klinkt gaat het ‘Oh jee, waar heb ik mij nu in gestort?’ door mijn hoofd. Dit zullen we dan maar eens gaan doorvoelen en doorleven net zolang tot ik hier stevig vuur van heb gemaakt. 

Hoe SotR Amsterdam vorm zal gaan krijgen dat weet ik nog niet. Het wordt in ieder geval een co-creatie van een groep hele bijzondere mensen. 

Ik ben heel blij dat ik er in ben gesprongen zodat dat mensen uit Amsterdam en omgeving nu hun eigen SotR bijeenkomst hebben. Zoals een deelneemster na de eerste SotR Amsterdam enthousiast zei ‘I’m ready to release my inner Goddess!’  

Liefs Helen

Bijdrage: Helen uit Amsterdam

De komende Sisterhood of the Rose bijeenkomsten in Amsterdam

AMSTERDAM
Donderdag 23 en 30 augustus 2018 van 19.30-21.30 uur
Organisatie en gedeeltelijke begeleiding: Helen
Begeleiding: SARA en An-Ra
Aanmelding RECHTSTREEKS bij Helen: helenbuijs@gmail.com

Locatie wordt nader bekend gemaakt.

De komende Sisterhood of the Rose bijeenkomsten in Deventer en Mook