Zijns-Zitting, uitleg en doel2018-10-12T10:53:59+02:00

Uitgebreide uitleg Zijns-Zitting

DOEL VAN DE ZIJNS-ZITTING   

In jou

Ruimte maken voor De Godin, zodat 

 • ze door jou in jouw lichaam ontvangen en verankerd kan worden, 
 • zij vanuit jou vrij tot expressie en creatie kan komen in jouw dagelijkse leven
 • je De Godin ervarings-gewijs leert kennen en belichamen – Ascendeert

In een samenzijn met anderen 

 • aanwezig komen
 • verbinden en EEN WORDEN
 • van elkaar weten wat er in ieder leeft

JE BEREIKT HET DOEL VAN DE ZIJNS-ZITTING DOOR

 • ‘naar binnen te gaan’ en zelf bewust te worden van en ruimte te maken voor hoe het NÚ met jou gaat, wat er NÚ in jou leeft (fysiek, mind (gedachten), emoties, droom/situatie/relatie die je bezighoudt) en hier hardop uitsprekend expressie aan te geven 
 • oordeelloos volledig te omarmen wat er NÚ door jou ervaren wordt 
 • alles in jezelf inclusief te maken. Toelichting: het door jou constateren en uitspreken van wat er in jou leeft en omgaat, zorgt ervoor dat je je hiervan bewust wordt. Het maakt het steeds makkelijker voor jou om de keus te maken OM ALLES ER NÚ TE LATEN ZIJN en ER NÍETS MEE TE DOEN. Om elk NÚ-moment aanwezig te zijn met alles wat er – in jou – is. Van daaruit kun je er in je leven van elke dag voor kiezen, om jezelf niet meer in de illusie wereld van de oude aarde te blijven houden of jou ernaar toe terug te laten trekken. En om telkens in ‘VOL JA ZEGGEN én DOEN’ de keuze te maken De Godin door jou heen te laten Léven.

ZIJNS-ZITTING-ERVARING ZELF

Zijns-Zitting met  twee personen:

Ga zitten zoals voor jullie beiden het prettigst voelt. Bepaal wie van jullie beiden begint met spreken en wie begint met luisteren. Na een minuut of 7 – 10 gaat de spreker luisteren en de luisteraar spreken. Je kunt één of meerdere rondes doen. Naar behoefte heb je je ogen geopend of gesloten.

Degene die luistert: je bent te allen tijde aandachtig aanwezig voor degene die praat en bent hierin volledig dienend aan de ander. Je reageert – in woord of overige expressie – nergens op. Kijk gewoon neutraal. Wat je vooral NIET doet is: advies geven, duiden, (mee)praten, (ver)oordelen, geruststellen, troosten, etc. Kom ook nooit terug op dat wat gezegd wordt!!

Degene die spreekt: praat vrijuit over wat er NÚ in jou speelt. Hierbij gaat het NIET om degene die luistert! Je hoeft deze niet bezig te houden of te vermaken. Houdt het – om optimaal resultaat voor jezelf te bereiken – kort en krachtig: alleen sec benoemen wat je NÚ in jou waarneemt en geen verhalen, analyseren,  duiden, filosoferen of “spiritualiseren”.

Zijns-Zitting met meer dan twee personen:

Om de beurt spreekt een persoon, de rest is te allen tijde aandachtig aanwezig voor degene die praat en is hierin volledig dienend aan de spreker. Je reageert – in woord of overige expressie – nergens op. Kijk gewoon neutraal. Wat je vooral NIET doet is: advies geven, duiden, (mee)praten, (ver)oordelen, geruststellen, troosten, je eigen verhaal delen, blikken met de andere luisteraars uitwisselen, etc. Kom ook nooit terug op dat wat gezegd wordt!!

Zijns-Zitting tijdens momenten dat je alleen bent

Wees nieuwsgierig naar wat zich NÚ in jou afspeelt. Spreek hardop uit wat je nu allemaal in jou ervaart. Als het behulpzaam voor je is, schrijf je op wat je zegt.

***

ZIJNS-ZITTING MET EEN DOEL OF FOCUS

Naast de Zijns-Zitting waar je open in gaat en gewoon uitspreekt wat je in jou waarneemt, kun je een Zijns-zitting ook gebruiken om jezelf te openen zodat VANUIT JOU duidelijkheid ontstaat ten aanzien van iets specifieks.

Voorbeelden:

 • Ik wil NÚ mijn Goddelijke Ascensie Taak weten en daadwerkelijk uitvoeren ten dienste aan het hoogste goed en het grootste geheel’ Zijns-Zitting: ‘ik voel frustratie en onrust omdat ik niet weet wat ik nu moet doen, wat mijn Taak op aarde is. Ik vind het vervelend hierin te blijven hangen. Ook vind ik het lastig om gefocust te blijven. Ik laat me steeds afleiden door allerlei dingen en relaties in mijn leven waarvan ik eigenlijk weet dat ze niet ter zake doen. Gisteren heb ik met iemand kennisgemaakt die me uitnodigde om iets met hem te gaan doen wat ik nooit eerder heb gedaan. Het voelde eng maar ik voelde tegelijkertijd enthousiasme en blijdschap in me omhoog komen. Ik heb gezegd dat ik het te druk heb. Ik merk nu dat dit me verdrietig maakt, alsof ik een kans voorbij heb laten gaan. Shit, volgens mij moet ik naar die persoon toegaan en zeggen dat ik het toch ga doen ongeacht wat ik erdoor ga ervaren. Ik ga hem straks meteen bellen. Wauw, ik voel Leven door me heen gieren’  
 • ’Ik wil in contact komen met mijn diepste verlangen, waarin ik deze nog niet leef en wat ik in mijn dagelijkse leven moet doen om dit wel te doen’ 
 • Ik wil al heel lang tegen mijn partner, ouders, baas ed. zeggen dat…. maar ik blijf het uitstellen. Ik wil nu weten wat ik nodig heb om me wel vrij uit te kunnen spreken, dit voor mezelf realiseren en daadwerkelijk zeggen wat ik op mijn hart heb’. Zijns-Zitting: ‘Als ik er al aan dénk dat ik moet zeggen ‘ik wil wat zeggen’, voel ik me misselijk worden. Ik ben bang dat er een hoop gedoe van komt en dat ik daar dan de schuld van krijg. Dat voelt zo onveilig. Volgens mij zou het behulpzaam zijn als ik nu hardop uitspreek wat ik wil zeggen. Zelfs dit is best nog spannend. Ok. hier komt het: ik……… Nu ik me hardop heb uitgesproken, voel ik me al wat sterker. Fijn dat er iemand tegenover me zit die geen oordeel heeft en me niet om de oren slaat met wat ik heb gezegd. Misschien moet ik het echte gesprek beginnen met te vertellen hoe ik me voel en hoe belangrijk het voor mij is me – ongestoord – vrijuit uit te spreken. Oh, dit maakt me een heel stuk rustiger. Ik ga het van de week doen en laat jou volgende week weten hoe het gegaan is. Dat helpt me’.

Wees creatief. Laat Zijns-Zittingen Léven, zodat in het telkens ervaren ervan een vorm ontstaat die optimaal dienend is aan jou en degene(n) waarmee je ze doet.

Hier kun je een PDF van de Zijns-Zitting downloaden.

Onderstaande video geeft een uitgebreide toelichting op het hoe en waarom van de Zijns-Zitting.

Zijns-Zittingen zijn geëvolueerd uit de A.H. Almaas “Inquiry”

De komende Sisterhood of the Rose bijeenkomsten

Onze laatste Nieuwsbrief is uit!
Lees hier!
close-image